logo

PPE din Parlamentul European cere Comisiei Europene să stopeze ajutorul destinat Moldovei


https://www.ipn.md/ro/ppe-din-parlamentul-european-cere-comisiei-europene-sa-stopeze-ajutorul-destinat-7965_1035850.html

Partidul Popular European (PPE), cel mai important grup politic din Parlamentul European, solicită Comisiei Europene să stopeze ajutorul financiar destinat Moldovei și să revizuiască Acordul de Asociere semnat de către Republica Moldova cu Uniunea Europeană, transmite IPN.

Într-o declarație de presă făcută publică pe site-ul formațiunii, citată de Radio Europa Liberă în pagina electronică, se spune că solicitarea vine după ce Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală legea privind modificarea sistemului electoral

PPE condamnă faptul că deputații moldoveni au ignorat recomandările Comisiei de la Veneția și denunță schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova. „Este o rușine că majoritatea parlamentară din Republica Moldova a ales astăzi pentru cetățenii săi autoritarismul, în locul democrației, corupția, în locul transparenței, și haosul, în locul statului de drept. Este regretabil că 74 de deputați au ales să întărească autocrația Partidului Democrat și a Partidului Socialiștilor, în loc să apere interesele oamenilor”, a spus președintele PPE, Joseph Daul.

În comunicatul PPE se mai spune că legea a fost adoptată în grabă și într-un mod netransparent, fără implicarea opoziției și a întregii societăți civile.