logo

Poziția PSRM și PAS referitor la alegerile din 20 mai


https://www.ipn.md/ro/pozitia-psrm-si-pas-referitor-la-alegerile-din-20-mai-7965_1040480.html

Partidul Socialiștilor își va anunța candidații la funcțiile de primari ai municipiilor Chișinău și Bălți pentru alegerile locale noi din 20 mai după ședința extinsă a activului formațiunii, care se va desfășura duminică, 18 martie, transmite IPN.

„În Chișinău și în Bălți, Partidul Socialiștilor are nu doar candidați puternici, ci și echipe puternice. PSRM este gata să-și asume responsabilitatea pentru viitorul acestor orașe și să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii”, susține lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, citată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, Partidul Acțiune și Solidaritate menționează că în legătură cu adoptarea de către Comisia Electorală Centrală a hotărârii cu privire la stabilirea alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pentru data de 20 mai, decizia cu privire la scrutin va fi aprobată de către Consiliul Politic Național al partidului. Data ședinței Consiliului Politic va fi stabilită la ședința Biroului Permanent Național de luni, 12 martie.

Acum o săptămână, Partidul Politic Demnitate și Adevăr l-a înaintat pe Andrei Năstase în calitate de candidat la funcția de primar de Chișinău. Cu o zi mai târziu, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat că PDM nu va avea candidat propriu la funcția de primar general al municipiului Chișinău, dar este gata să susțină un candidat unic la partidelor proeuropene și de dreapta.