logo

Pot fi depuse proiecte dedicate Anului European al Patrimoniului Cultural 2018


https://www.ipn.md/ro/pot-fi-depuse-proiecte-dedicate-anului-european-al-patrimoniului-cultural-7967_1037790.html

Agenția Europeană pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – subprogramul „Cultura” Anului European al Patrimoniului Cultural 2018. Propunerile de proiecte depuse vor urmări să promoveze patrimoniul cultural ca sursă de inspirație pentru creația contemporană și inovare, stimulând interacțiunea dintre domeniul patrimoniului cultural și alte sectoare culturale și creative, transmite IPN cu referire  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă se menționează că această nouă categorie de proiecte va fi finanțată doar în cadrul prezentului apel și vizează două dintre obiectivele Anului European al Patrimoniului Cultural 2018. Primul se referă la aprecierea valorii și utilizarea patrimoniului cultural european ca resursă comună și la creșterea conștientizării valorilor și istoriei noastre comune. Al doilea obiectiv ține de întărirea sentimentului de apartenență la spațiul comun european.

În contextul acestui apel special, Ministerul menționează că patrimoniul cultural trebuie înțeles ca reprezentând un spectru amplu de resurse moștenite din trecut sub multiple forme și aspecte – material, imaterial, digital (generat în format digital sau digitizat), incluzând monumente, situri, peisaje culturale, practici, abilități, cunoștințe și expresii ale creativității umane, precum și colecții conservate sau administrate de instituții publice sau private precum muzeele, bibliotecile sau arhivele. Patrimoniul cultural îl include și pe cel cinematografic.

Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 22 noiembrie 2017, ora 12.00 CET/CEST (12.00, ora Bruxelles-ului).