logo

Pony Express va avea reprezentanță la Chișinău


https://www.ipn.md/ro/pony-express-va-avea-reprezentanta-la-chisinau-7966_1038227.html

Compania Pony Express, cunoscut operator universal de logistică, și-a anunțat într-o conferință de presă la Chișinău lansarea activității pe piața Republicii Moldova, transmite IPN.

La Chișinău sub marca Pony Express va activa compania locală Unipost Express, care are o experiență de peste 15 ani. Operatorul va presta pe piața moldovenească servicii de livrare expresă a trimiterilor poștale și de marfă, în interiorul țării și în străinătate. Totodată, va oferi servicii de livrarea de bunuri și poștă către Republica Moldova. De asemenea, vor fi oferite soluții logistice integrate pentru sectorul bancar, telecomunicații, medicină, comerț electronic.

Referindu-se la principalele avantaje competitive ale Pony Express în acest segment de business, Serghei Serghușev, director pentru dezvoltare regională Pony Express, a menționat prețurile la serviciile oferite, care sunt în medie cu 20 la sută mai mici decât cele ale altor companii de pe piața Moldovei. „Această ofertă de preț a devenit posibilă datorită rețelei internaționale de sucursale ale companiei și a unei rețele extinse de rute de transport auto și aeriene”, a precizat el. Operatorul intenționează la prima etapă să ocupe cel puțin 10% din piața de livrare expres a Moldovei.

Pony Express furnizează transport de mărfuri import-export în orice punct al lumii prin intermediul propriului terminal de tranzit din Riga, cât și prin transportul aerian direct. Pe viitor se intenționează organizarea de rute la sol pentru transportarea transfrontalieră, care va reduce semnificativ costurile de transport. Acest nou serviciu pentru piața Moldovei va reduce cu până la 30% tariful de livrare rapidă.

Într-o perspectivă de trei ani, Pony Express prevede obținerea unui venit anual de peste 0,5 mln dolari din operațiunile efectuate în Moldova. În ceea ce privește volumul investițiilor pe care Pony Express planifică să le facă în Moldova, Iulian Fedorenco, care va conduce reprezentanța Pony Expres din Chișinău, a subliniat că totul va fi în funcție de volumul de servicii oferite, de volumul de vânzări.