logo

Polițiști reținuți într-un dosar de contrabandă


https://www.ipn.md/ro/politisti-retinuti-intr-un-dosar-de-contrabanda-7967_1067851.html

Doi polițiști și alte persoane au fost reținute într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum. În urma perchezițiilor, a fost ridicată marfă de circa 3 milioane de lei, care nu era însoțită de acte de proveniență, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, faptele erau comise cu implicarea unui polițist de frontieră, care ar fi facilitat introducerea mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova. Până să pătrundă în țară, acestea erau achiziționate de la piața „Dragonul Roșu” din București, România.

Suspecții tăinuiau bunurile în localitățile din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru ca mai apoi să fie transportate sistematic spre piețele din capitală în cantități mai mici, cu diverse mijloace de transport sub protecția unui polițist de patrulare.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 10 zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani și confiscarea mărfurilor.

Poliția de Frontieră a venit cu o reacție pe caz, condamnând actele de implicare a angajaților săi în activități ilicite. Instituția menționează că va acorda suportul necesar organelor de anchetă.

Direcția inspecție efectiv a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a inițiat o anchetă de serviciu. Sectoarele Poliției de Frontieră Leușeni-1 și Leușeni-2 sunt de ceva timp în vizorul structurii din cadrul IGPF responsabil de examinarea cazurilor de abateri disciplinare.