logo

Poliția de Frontieră promite control relaxat și timp redus de așteptare la graniță


https://www.ipn.md/ro/politia-de-frontiera-promite-control-relaxat-si-timp-redus-de-7967_1046013.html

Din 20 decembrie și până pe 20 ianuarie, angajații Poliției de Frontieră vor activa în regim intens, oferind călătorilor un control relaxat și timp redus de așteptare la trecerea graniței. Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a menționat, în cadrul unui briefing de presă, că, din experiența anilor precedenți, pe perioada sărbătorilor de iarnă valorile de trafic cresc deosebit. Se așteaptă că frontiera va fi traversată de 1,5 milioane de ori: aproape 1,1 milioane de treceri de persoane și peste 400 de mii de treceri a mijloacelor de transport, transmite IPN.

Potrivit lui Fredolin Lecari, au fost luate un șir de măsuri care vin să diminueze din disconfortul călătorilor la trecerea frontierei. Numărul de personal în punctele de trecere va fi suplinit la prima linie de control. Două mii de polițiști de frontieră vor activa în regim constant, iar 500 de angajați vor interveni în caz de necesitate. Prioritate vor avea călătorii cu copii minori. „Fiecare șef de sector deja a primit în sarcină să formeze grupe de rezervă, să intervină în această perioadă pentru a evita formarea rândurilor și nemulțumirea călătorilor”, a spus Fredolin Lecari.

Poliția de Frontieră, alături de polițiști, vor forma echipe mixte pentru asigurarea ordinii publice în zona frontierei. Vor fi sincronizate activitățile și cu Serviciul Vamal în punctele de trecere.

Șeful Poliției de Frontieră a mai anunțat că 21 decembrie devine funcțional punctul de trecere a frontierei Palanca, închis mai devreme pentru extindere și modernizare.