logo

Poliția adoptă o poziție de neutralitate în cazul presupusei scurgeri de informații de către „un ofițer”


https://www.ipn.md/ro/politia-adopta-o-pozitie-de-neutralitate-in-cazul-presupusei-7967_1108427.html

Inspectoratul General al Poliției  a declarat că nu confirmă, dar nici nu infirmă informațiile din baza de date, făcută publică de mai multe instituții de presă din Republica Moldova pe 25 octombrie, transmite IPN. 

Potrivit informațiilor făcute publice, baza de date conține numele persoanelor care ar fi fost implicate în scheme de cumpărare a voturilor la referendumul recent și în primul tur al alegerilor prezidențiale. 
 
„Cu referire la lista care conține o serie de nume și prenume ale unor persoane care ar fi simpatizanți/activiști/membri ai organizației criminale “ȘOR”, făcută publică astăzi, cu aluzii că aceasta ar fi răspândită sau divulgată de un reprezentant al unei instituții ale statului, Poliția nu confirmă, dar nici nu infirmă datele din listă, atât timp cât aceste informații nu au fost suprapuse cu cele deținute de organele de drept”, comentează IGP. 

Instituția a mai anunțat că respinge aluziile aduse la disensiunile dintre instituțiile judecătorești, de drept și cele de forță în procesul de documentare a unei organizații criminale: „Catalogăm acest fapt drept o tentativă de dezbinare instituțională, căreia Poliția nu îi va da curs”.