logo

Poliţia a ridicat droguri în valoare de circa 300 de mii de euro


https://www.ipn.md/ro/politia-a-ridicat-droguri-in-valoare-de-circa-300-de-7967_1021801.html

Oamenii legii au reţinut 5 bărbaţi suspectaţi că au transportat din Spania în Republica Moldova 75 de kilograme de haşiş, estimate pe piaţa neagră la 300 de mii de euro. Drogurile urmau să ajungă pe teritoriul ţării, iar de aici să fie transportate în Federaţia Rusă, transmite IPN.

Şeful-adjunct al Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Valeriu Brinişter, a declarat, astăzi, la o conferinţă de presă, că iniţial oamenii legii au depistat la intrarea în Republica Moldova, într-un microbuz care venea din Spania, 60 de brichete de haşiş, a câte 1 kilogram. Drogurile erau dosite în peretele lateral al autovehiculului, fiecare brichetă fiind învelită cu mai multe straturi de peliculă pentru a inhiba mirosul. Oamenii legii i-a reţinut pe cei doi şoferi de microbuz, care transportau şi pasageri.

Ulterior, în cadrul cercetărilor au mai fost identificate încă 3 persoane implicate în transportarea drogurilor. La domiciliul unuia dintre suspecţi au fost găsite şi ridicate  încă 15 kilograme de haşiş. Pe piaţa neagră din Moscova drogurile ar fi putut fi vândute cu 4-5 mii de euro pentru un kilogram. Acestea au fost ataşate în calitate de corp delict la cauza penală iniţiată.

În prezent cei 5 suspecţi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 40 de ani, sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

În februarie anul curent, oamenii legii au reţinut alţi 5 bărbaţi suspectaţi că ar transporta droguri din Spania în Republica Moldova, având drept destinaţie finală Federaţia Rusă. Atunci în dosar figurau aproape 100 kg de haşiş.