logo

PNL a depus actele la CEC


https://www.ipn.md/ro/pnl-a-depus-actele-la-cec-7965_1046473.html

Partidul Național Liberal a depus joi, 17 ianuarie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Lista PNL conține 40 de candidați, prima fiind lidera formațiunii, Vitalia Pavlicenco.

Solicitată de IPN, Vitalia Pavlicenco a declarat că pe lista PNL au fost incluse persoane dedicate, care formează o echipă bună. Din cei 40 de candidați, 16 sunt femei, fiind respectată proporția de 40%. Printre candidații incluși pe listă sunt persoane din mai multe raioane ale țării. De asemenea, sunt candidați din diasporă și din regiunea transnistreană.

Printre primii 14 candidați pe listă se regăsesc cei zece candidați care vor participa în alegeri și pe circumscripțiile uninominale, inclusiv la Chișinău, în circumscripția nr. 50 la vest de Republica Moldova și în una din circumscripțiile pentru regiunea transnistreană.

Pe locul doi pe listă este fosta ministră Alexandra Can, iar pe locul trei este primul președinte al PNL, fostul deputat Andrei Iuri-Apostol. Aceștia sunt urmați de Gheorghe Furdui, candidatul PNL al comunității cetățenilor Republicii Moldova din străinătate, Sergiu Ioniță, care candidează și la Hâncești, Ion Calmâc, secretarul general al PNL, care candidează la Căușeni, dar și Nicolae Bîrnaz, care va candida și la Drochia. De asemenea, pe listă se regăsește și președintele Asociației Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman. În circumscripția uninominală nr. 47, or. Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol candidează ex-comandantul voluntarilor din orașul Grigoriopol, Alexei Mocreac.  

Conform Codului Electoral, CEC efectuează înregistrarea candidaților desemnați în alegeri în decursul a șapte zile de la data primirii actelor.

În circumscripția națională deocamdată au fost înregistrate șase formațiuni politice. Este vorba despre: Partidul Democrat, Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor și Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie. În proces de examinare se află dosarul Partidului Politic Partidul Nostru și cel al Partidului Voința Poporului.