logo

PLR şi-a anunţat lista pentru parlamentare. Ana Guţu nu se află în listă


https://www.ipn.md/ro/plr-si-a-anuntat-lista-pentru-parlamentare-ana-gutu-nu-se-afla-in-lista-7965_1015672.html

PLR şi-a anunţat lista pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Primul pe listă este liderul partidului, Ion Hadârcă, urmat de vicepremierul Tatiana Potâng şi vicepreşedintele Parlamentului, Ion Bodrug. Pe listă nu figurează copreşedintele partidului, Ana Guţu, din propria iniţiativă. Lista va fi depusă astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC), la ora 15.00, transmite IPN.

Următorii pe listă sunt Valeriu Saharneanu, Vadim Cojocaru, Vadim Vacarciuc, Veaceslav Bulat, Veaceslav Vladicescu, Mihai Ciocanu şi Maxim Guţu.

Ion Hadârcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ana Guţu a transmis o scrisoare către partid că nu doreşte să figureze pe lista electorală după ce la Consiliul Naţional Politic al formaţiunii nu i s-a acceptat propunerea ca toţi candidaţii PLR să participe pe lista unui alt partid. Şi deputatul PLR Anatol Arhire a solicitat să nu fie inclus pe listă.

Ion Hadârcă a spus că urmează ca lista să sufere modificări. Actualmente formaţiunea poartă mai multe tratative cu personalităţi importante, de la care deocamdată nu are un răspuns.

Liderul PLR a mai spus că cei trei miniştri din partea partidului, Valeriu Troenco, Octavian Bodişteanu şi Valentina Ţapiş, deocamdată nu se regăsesc pe listă. Aceştia nu se pot degreva din funcţie până vor duce la capăt unele proiecte.

De pe 3 până pe 30 octombrie, partidele politice îşi pot depune dosarele la CEC pentru participarea la alegerile din 30 noiembrie.