logo

PLR lansează un apel pentru semnarea Pactului de garantare a parcursului european


https://www.ipn.md/ro/plr-lanseaza-un-apel-pentru-semnarea-pactului-de-garantare-a-parcursului-europea-7965_1015961.html

Partidul Liberal Reformator a lansat un apel către partenerii din coaliţia de guvernare, dar şi către partidele extraparlamentare care împărtăşesc ideea europeană, pentru semnarea unui pact de garanţie pentru promovarea neabătută a cursului european, transmite IPN.

Potrivit liderului PLR, Ion Hadârcă, un astfel de pact este necesar mai ales în contextul intensificării presiunii din partea Federaţiei Ruse atât prin acţiunile sale la nivel regional, cât şi prin agenţii săi în Republica Moldova. „Bineînţeles că este necesară o angajare clară de neadmitere a coalizării post-electorale cu forţele comunisto-socialiste sau cu alte forţe politice, care reprezintă, de facto, coloana a cincea în Republica Moldova”, a declarat Ion Hadârcă. El a menţionat că apelul a fost deja distribuit tuturor partenerilor de coaliţie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ion Hadârcă a fost întrebat despre disensiunile dintre Ana Guţu şi ceilalţi liberal-reformatori. Politicianul a răspuns că Ana Guţu rămâne membră a PLR şi că uşile sunt deschise pentru revenirea acesteia pe lista de candidaţi electorali ai formaţiunii. Ion Hadârcă a subliniat că modul în care au fost gestionate aceste disensiuni e dovadă a democraţiei şi a pluralismului de opinii din cadrul partidului.

Liderul PLR a prezentat-o pe Tatiana Potâng, vicepreşedinte PLR, ca purtător de cuvânt al formaţiunii în timpul campaniei electorale. Aceasta a anunţat că lansarea liberal-reformatorilor în campanie va avea loc duminică la ora 11.00, la Palatul Naţional. Aceasta va fi precedată de o depunere de flori la monumentului lui Ştefan cel Mare, la ora 10.00. Evenimentul va culmina cu un concert al formaţiei „Direcţia 5” din România.

Partidul Liberal Reformator a fost înregistrat cu numărul 5 în buletinul de vot pentru alegerile din 30 noiembrie 2014.