logo

Ploile puternice au spălat drumuri locale și terenuri cu culturi agricole


https://www.ipn.md/ro/ploile-puternice-au-spalat-drumuri-locale-si-terenuri-cu-7967_1098088.html

Ploile torențiale cu grindină care au căzut vineri au spălat mai multe drumuri locale, dar și hectare întregi cu culturi agricole. Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriul pentru a estima pagubele, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că în localitatea Petrușeni din raionul Râșcani au fost afectate peste 156 de hectare de rapiță. La Chișcăreni, raionul Sângerei, precipitațiile abundente cu grindină au afectat peste 35 de hectare de porumb.

La Hoginești, raionul Călărași, ploaia a afectat peste 5 mii de metri de drum local, dar și mai multe terenuri agricole. Precipitațiile au distrus 25 de hectare de porumb, 30 de hectare de viță de vie, cinci hectare de floarea-soarelui, dar și 39 de hectare de grădini.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat precizează că vremea se menține cu caracter instabil, vor cădea precipitații, iar izolat – averse. Vântul va sufla din sectorul de nord slab la moderat, iar în zilele de odihnă izolat mai agitat. Nopțile devin mai răcoroase cu minime între +13..+18 grade Celsius. Sâmbătă ziua, temperatura maximă va oscila între +22..+27 de grade Celsius, iar în următoarele zile se va încălzi până la +31 de grade.