logo

Plenul Parlamentului este convocat joi în sesiune extraordinară


https://www.ipn.md/ro/plenul-parlamentului-este-convocat-joi-in-sesiune-extraordinara-7965_1098868.html

Biroul permanent a aprobat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru perioada 16-17 august. Pe parcursul zile de astăzi, proiectele urmează să fie dezbătute în comisiile permanente, transmite IPN.

Proiectul ordinii de zi a ședinței plenare din sesiunea extraordinară a Parlamentului, aprobat de Biroul permanent, include proiecte de acte normative prezentate de Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar. La fel, conține și o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează diferite domenii.

Parlamentul urmează să ratifice Acordul de grant cu Banca Mondială, semnat la 9 august 2023. Asistența financiară în valoare de 88,4 milioane de dolari, oferită de Statele Unite ale Americii și Elveția, este disponibilă până la data de 30 septembrie 2023. De asemenea, va fi aprobată în lectura a doua reforma sistemului de asistență socială „Restart”, care prevede modificări în 19 legi.

Biroul permanent a aprobat hotărârea de convocare a Parlamentului la solicitarea președintelui legislativului, Igor Grosu. Ședința plenară va avea loc joi, 17 august.