logo

PLDM îşi convoacă Congresul al VI-a în decembrie


https://www.ipn.md/ro/pldm-isi-convoaca-congresul-al-vi-a-in-decembrie-7965_1006696.html

Congresul al VI-a al PLDM, la care va fi adoptat un nou program politic, va avea loc pe 8 decembrie. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliul Politic Naţional al partidului, sâmbătă, 20 iulie. Noul program politic va include viziunea partidului asupra dezvoltării statului şi a modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile statale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al formaţiunii.

În cadrul şedinţei Consiliul Politic Naţional  au fost constituite grupurile de lucru pentru elaborarea noului program politic al PLDM şi formularea propunerilor de modificare a statutului. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a enunţat că un obiectiv al partidului este consolidarea şi extinderea structurilor de partid.

Vlad Filat a mai menţionat că, în pofida multiplelor provocări şi a crizei politice, PLDM a fost consecvent în ideea că Moldova are nevoie de stabilitate, reformele începute trebuie duse la bun sfârşit, iar instituţiile statului trebuie să fie funcţionale şi să apere interesele cetăţenilor.

„În ultima perioadă am vizitat 13 raioane. Am constatat că s-au făcut multe lucruri bune. Nu există localitate în care să nu fie implementat măcar un proiect important de infrastructură, dar am observat că există deficienţe la capitolul comunicare. Trebuie să vorbim mai mult cu oamenii. Ei trebuie să înţeleagă că agenda europeană nu înseamnă doar slogane, negocieri şi documente. Integrarea europeană înseamnă ceea ce facem noi concret în ţara noastră – drumuri, şcoli, gazoducte, apeducte, proiecte sociale”, a spus liderul PLDM.

La şedinţa Consiliului Politic Naţional, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, au făcut prezentări privind activitatea guvernamentală şi legislativă a formaţiunii.