logo

PL nu susține ideea desemnării de către partidele proeuropene a unui candidat unic


https://www.ipn.md/ro/pl-nu-sustine-ideea-desemnarii-de-catre-partidele-proeuropene-a-7965_1040404.html

Partidul Liberal nu susține ideea desemnării de către partidele proeuropene a unui candidat unic la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Potrivit PL, „candidatul unic al lui Vlad Plahotniuc poate fi convenit de PDM doar cu acele partide cu care s-a unit în Consiliul municipal Chișinău împotriva lui Dorin Chirtoacă”, transmite IPN.

Într-un comentariu pe o rețea de socializare, PL menționează că la doar două luni de la alegerile locale din anul 2015, la comanda lui Vlad Plahotniuc, PDM, PSRM, PCRM, PPEM și PPPN s-au unit în Consiliul municipal Chișinău în vederea blocării activității primarului, inclusiv prin organizarea de referendumuri pentru demiterea sa. Potrivit PL, văzând că nu reușesc au trecut la arestarea și suspendarea acestuia, prin instalarea unui pretins primar interimar.

„Atunci când PDM, PSRM și ceilalți au uzurpat puterea în Chișinău, au fost întrebate partidele pro-europene care va fi soarta de mai departe a Chișinăului?!”, se mai menționează în comentariul PL.