logo

PL merge alături de AUR în alegerile anticipate din 11 iulie


https://www.ipn.md/ro/pl-merge-alaturi-de-aur-in-alegerile-anticipate-din-8011_1081690.html

Partidul Liberal anunță că participă la alegerile parlamentare din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor – partid politic înregistrat și la Chișinău. „Unirea este obiectivul fundamental pe care îl avem de înfăptuit. Avem unirea în Parlamentul României prin AUR. Haideți să aducem unirea în Parlamentul Republicii prin noi toți, sub stindardul AUR”, a declarat liderul PL, Dorin Chirtoacă, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a declarat că PL continuă consolidarea curentului unionist, pentru a da o opțiune de vot unionistă sigură și clară în alegerile din 11 iulie. „Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu partidul AUR, care a înregistrat un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare de dincolo de Prut”, a notat liberalul.

Potrivit lui, PL rămâne adeptul reunificării Republicii Moldova cu România, ca fiind singura cale adevărată și demnă, calea cea mai scurtă și eficientă pentru integrarea în familia NATO și UE. „Păstrându-ne identitatea liberală, ca parte a familiei politice-liberale europene ALDE, dar mai ales rămânând pe direcția pro-românească, noi, membrii Partidului Liberal, am decis să participăm la alegerile din 11 iulie, pe lista partidului AUR, pentru ca împreună să spargem gheața dezbinării și să clădim unirea. PL va prezenta candidații săi pentru listă, vom bune la dispoziția staffului comun sediile, unitățile de transport, logistica și resursele umane pentru campania electorală”, a notat Dorin Chirtoacă.

Președintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a spus că este așteptat și Partidul Unității Naționale. AUR face un angajament public prin care declară că este gata să ofere primele locuri pe liste reprezentanților PUN. „Îi așteptăm alături de noi pe toți bunii noștri români, din toate colțurile lumii, să știe că suntem o forță mare, cu reprezentare peste tot”, a spus Vlad Bilețchi.

Potrivit lui, va urma o campanie electorală acută. Și deși se aștepta ca bătăliile la Chișinău să fie date între Est și Vest, această campanie electorală va fi despre demnitatea și cinstea românească, adevăr istoric și geografic, despre bunăstare și fapte concrete, nu doar declarații. „Noi suntem un partid pro-european, pro-NATO și suntem unica forță politică capabilă să-și asume public, să jure cu inima pe Biblie, să jure în fața lui Dumnezeu că niciodată nu vor face alianță cu forțele ruse. Și unicul interes major în Republica Moldova este să oprească cu toată ființa ascensiunea intereselor expansioniste ale Federației Ruse, respectiv Dodon, Șor, Usatîi și toți ceilalți, ca să nu ajungă la guvernare”, a mai spus Bilețchi.

Prezent la conferință, copreședintele AUR, senator în Parlamentul de la București, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Claudiu Târziu, a declarat că în AUR trebuie să se regăsească toate forțele sănătoase ale românității, pentru că nu sunt destui pentru idealul țintă. „Toți cei care sunt capabili să lupte pentru acest ideal sunt chemați în aceste rânduri. Și nu pentru că noi privim cumva cu superioritatea celui care are deja o izbândă la București, nu pentru că noi credem că suntem cei mai buni dintre români, nu pentru că nu am înțeles zbaterile de aici și sacrificiile pe care le-au făcut unioniștii, ci dimpotrivă, pentru că ceea ce am reușit înfăptuim în statul România, încă ne reîntregit, a fost un miracol care poate fi repetat și aici”, a menționat Claudiu Târziu.

Recent, Partidul politic Uniunea Salvați Basarabia a anunțat că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor. Mai mult, formațiunea, nu doar participă la anticipate, ci și intră în AUR și nu va mai exista ca entitate distinctă de AUR.