logo

Pilotul care a murit în accidentul de duminică este fostul director Südzucker Moldova


https://www.ipn.md/ro/pilotul-care-a-murit-in-accidentul-de-duminica-este-7967_1108491.html

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de duminică este fostul președinte al consiliului de administrație al companiei Südzucker Moldova, Alexander Koss, transmite IPN.

Aeronava s-a prăbușit și a luat foc pe teritoriul bazei de odihnă „Speranța” din orașul Vadul lui Vodă. La bord se afla doar pilotul. Corpul carbonizat al acestuia a fost depistat de pompieri.

„Cu profund regret am aflat despre trecerea din această viață a dlui Dr. Alexander Koss, care și-a pierdut tragic viața într-un accident aviatic. Dr. Koss a fost președintele consiliului de administrație al Südzucker Moldova timp de aproape 20 de ani, un lider vizionar care și-a dedicat viața profesională dezvoltării și succesului companiei noastre”, se menționează într-un mesaj de condoleanțe transmis de companie.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, aeronavă prăbușită este una ultra ușoară, de tip Socata TB20, înregistrată în Germania, cu numărul de înregistrare D-EMRT. Autoritățile competente au început o investigație pentru a stabili cauzele accidentului.