logo

Pictura murală dedicată sportivilor va fi restabilită


https://www.ipn.md/ro/pictura-murala-dedicata-sportivilor-va-fi-restabilita-7967_1108059.html

Pictura murală „Visul Olimpic”, destinată sportivilor moldoveni participanți la Jocurile Olimpice din Paris, care a fost anterior distrusă, se află în proces de restabilire. Primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că lucrările de restaurare au început deja, dar nu a concretizat cât vor dura, spunând că pictura va fi gata în perioada următoare, transmite IPN.

Pretura sectorului Centru își va asuma cheltuielile de restabilire a picturii murale. Instituția a publicat imaginile din care se vede că panoul publicitar a fost eliminat. Pe partea de sus a picturii, care a fost deteriorată anterior, este desenată o schiță.

Clădirea din centrul capitalei, unde a fost inaugurată acum câteva luni pictura murală, era acoperită în luna septembrie cu un panou de publicitate. Primăria Chişinău a reacționat atunci, afirmând că deteriorarea picturii a fost provocată de o companie de publicitate și a catalogat acţiunea drept „samavolnicie”. Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv și-a exprimat regretul și indignarea față de distrugerea muralului, considerând această acțiune „un atac direct asupra valorilor olimpice și asupra simbolului unității și determinării sportivilor moldoveni”.