logo

Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Este propus viceguvernator BNM


https://www.ipn.md/ro/petru-rotaru-pleaca-din-functia-de-ministru-al-finantelor-7966_1105995.html

Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al finanțelor. Candidatura acestuia este propusă Parlamentului pentru numirea în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, transmite IPN.

„Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova ce țin de executarea bugetului de stat. Petru a consolidat relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale și este un bun prieten al comunităților locale”, a declarat premierul Dorin Recean.

Totodată, Banca Națională a Moldovei a anunțat în această dimineață că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Petru Rotaru în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

Petru Rotaru deține funcția de ministru al finanțelor din 2023 și are o vastă experiență în domeniul financiar, demonstrând calități remarcabile de-a lungul carierei sale, precizează BNM. „Suntem convinși că experiența, integritatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale și la consolidarea sistemului financiar al Moldovei”, a remarcat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Propunerea pentru numirea lui Petru Rotaru urmează să fie supusă votului în Parlamentul Republicii Moldova. Până la confirmarea în legislativ a candidaturii sale, Petru Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al finanțelor.

Petru Rotaru a fost învestit în funcția de ministru al finanțelor la sfârșitul lunii septembrie 2023.