logo

Peste podul dintre Gura Bâcului și Bâcioc vor putea trece și vehiculele de până la 10 tone


https://www.ipn.md/ro/peste-podul-dintre-gura-bacului-si-bacioc-vor-putea-trece-si-vehiculele-de-pana--7967_1039730.html

Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, din în preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. Astfel, se reduce cu aproape 50 km traseul curselor internaționale de pasageri și de mărfuri, fiind asigurat accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului, transmite IPN.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Grupului comun de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere, în vederea fluidizării transportului de mărfuri și persoane și facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului. Deja au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Podul dintre localitățile Gura Bâcului – Bâcioc, Anenii Noi, a fost redeschis pentru circulație pe 18 noiembrie 2017. Acesta a fost distrus de bombardamente în timpul acțiunilor militare din 1992. A fost reconstruit în 2002, pe bani europeni, însă nu a fost pus imediat în funcțiune din cauza unor deficiențe tehnice.