logo

Peste 400 de copii au trăit magia sărbătorilor de iarnă într-un spectacol la Filarmonică


https://www.ipn.md/ro/peste-400-de-copii-au-trait-magia-sarbatorilor-de-iarna-intr-un-spectacol-la-fil-7967_1045723.html

Peste 400 de copii din șase școli speciale din Chișinău și una din Strășeni au participat marți, 4 decembrie, la un spectacol muzical cu participarea lui Moș Crăciun și a spiridușilor. Evenimentul a fost organizat de către BC „Mobiasbanca – Groupe Société Générale”, în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, transmite IPN.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul: „La Moșu cu sac roșu”, iar copiii au primit invitații personalizate. La sărbătoare, aceștia au fost distrați de către spiriduși și Moș Crăciun și i-au putut urmări în scenă pe interpreții Amelia Uzun, Anișoara Cernicova, Aurel și Laurențiu Chirtoacă, Olga Verbițchi, Aura, Lory și Bety, Nica Dudca, Mike Kovali, Denis Midone. Atmosfera a fost întreținută și de ansamblurile de dans Angels Dance, Bravissimo Dance Group, Picături Muzicale și Flagrant Dance Club.

Secretarul general BC „Mobiasbanca – Groupe Société Générale”, Stela Ciobanu, a menționat că evenimentul a fost organizat pentru a aduce magia și spiritul sărbătorilor de iarnă copiilor care au fost cuminți. „Cred că noi am reușit să inducem atmosfera Crăciunului în casele celor mai fericiți copii de astăzi. Noi am negociat tare mult cu Moșu să vină anume la ei pentru că ne dorim tare mult să aibă parte de sărbători frumoase, nu doar o zi, dar toată viața lor să fie plină de căldură și Moșul să le fie aproape indiferent de sezon”, a spus Stela Ciobanu.

Directorul adjunct al școlii din Strășeni, Natalia Bologan, spune că nu este pentru prima oară când copiii sunt invitați la spectacole la Chișinău și de fiecare dată rămân impresionați de ceea ce văd, pentru că în regiune mai rar au parte de astfel de sărbători.

Directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, spune că a fost organizat un spectacol cu multă muzică și magie, cu personaje din poveste, pentru ca toți copiii să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă. „A fost o adevărată sărbătoare și sunt sigură că le-a lăsat o impresie frumoasă. A fost un dar pentru ei în ajun de Crăciun”, a remarcat Svetlana Bivol.

Copiii au plecat de la spectacol cu o jucărie de pluș. În holul Filarmonicii Naționale” a fost instalat un panou de sărbătoare, unde toți care au dorit au făcut fotografii cu Moș Crăciun și spiridușii lui.