logo

Peste 200 de remorci cu deșeuri au fost evacuate săptămâna trecută în cadrul campaniei de salubrizare


https://www.ipn.md/ro/peste-200-de-remorci-cu-deseuri-au-fost-evacuate-7967_1103669.html

Zilnic în municipiul Chișinău pentru salubrizarea manuală sunt antrenați de la 350 până la 395 de muncitori, iar în zilele de duminică circa 75 de lucrători. Concomitent, s-au desfășurat lucrări de salubrizare mecanizată a arterelor principale și secundare, precum și a trotuarelor cu ajutorul utilajelor „Hako” și aspiratoarelor atașabile la tractoare. În aceste lucrări zilnic au fost antrenate circa 20 de unități. Doar pe parcursul săptămânii trecute, din Chișinău au fost evacuate circa 210 de remorci cu deșeuri, transmite IPN.

„Conform graficelor aprobate, au fost efectuate lucrări de salubrizare, de spălare a trotuarelor, a coșurilor pentru gunoi, dar și a stațiilor de așteptare a transportului public. De asemenea, săptămâna precedentă au fost spălate două subterane de pe bulevardul Dacia, inclusiv cea de lângă Aeroport, subterana de lângă scuarul Titulescu”, a declarat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Ion Burdiumov a menționat că, de asemenea, preturile de sector și angajații din mai multe instituții municipale au desfășurat o acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, de la strada Ismail până la strada Grădinii Botanice. Lucrări de salubrizare s-au efectuat și în Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Pădure-Râșcani etc.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de demolare a gheretelor, porților, gardurilor și dispozitivelor anti-parching improvizate și neautorizate pe terenurile publice. Au fost demontate și evacuate elemente din metal uzate de pe terenurile de joacă din curțile blocurilor locative. Au fost evacuate deșeuri din construcție, frunziș și ramuri uscate.

„Campania de salubrizare continuă. Urmează să anunțăm din timp locațiile, astfel încât fiecare doritor să se implice alături de noi. Vreau să informez că autoritățile pun la dispoziție transport, mănuși, saci și tot ce este necesar pentru a petrece calitativ acest proces de salubrizare”, a mai spus șeful DGLCA.

Campania de salubrizare din municipiul Chișinău a început pe data de 4 martie și se va desfășura până pe 3 mai.