logo

Peste 1000 de membri şi simpatizanţi ai PCRM au cerut demisia guvernării


https://www.ipn.md/ro/peste-1000-de-membri-si-simpatizanti-ai-pcrm-au-cerut-7965_1009284.html

Membri şi simpatizanţi ai PCRM au mărşăluit vineri, 22 noiembrie, pe străzile Chişinăului, cerând demisia guvernării. Potrivit organizatorilor, la acţiune au participat peste 1000 de persoane, cifră confirmată şi de poliţişti. Manifestanţii au scandat: „Leancă la dubă”, „Alegeri noi, Guvernul la gunoi”, transmite IPN.

Deputatul comunist Grigore Petrenco a acuzat guvernarea de fărădelegi, de fraude şi de crime. Parlamentarul a spus că cei de la conducere îşi promovează propriile interese şi au uitat de cetăţenii care îşi duc viaţa în sărăcie.

Manifestanţii comunişti au pregătit o cerere către Parlament pentru demisia Guvernului, spunând că au făcut-o în numele premierului. Câţiva deputaţi au mers şi au depus hârtia la Guvern. „Această cerere îi va uşura sarcina domnului Leancă în ceea ce priveşte luarea deciziei de demisionare”, a menţionat deputatul Artur Reşetnicov.

Colegul său, Iurie Muntean, a spus că cetăţenii înaintează vot de neîncredere Guvernului , iar sâmbătă, 23 noiembrie, vor ieşi din nou la proteste. „Mâine îl aşteptăm pe Leancă, care acum nu este la serviciu, să iasă în faţa cetăţenilor”, a mai spus parlamentarul.

Sâmbătă, comuniştii vor manifesta în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere demisia guvernării.