logo

Percheziții la ANRE. Un funcționar a facilitat eliberarea licenței de import de combustibil


https://www.ipn.md/ro/perchezitii-la-anre-un-functionar-a-facilitat-eliberarea-licentei-7967_1104725.html

Ofițerii Centrului Naționale Anticorupție au descins astăzi cu percheziții la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. În cadrul acțiunilor, este vizat un funcționar care ar fi facilitat obținerea unei licențe pentru importul și comercializarea de combustibil, transmite IPN.

Potrivit CNA, este vizat un consultant al Secției licențiere a ANRE. Acesta ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Bănuitul ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere a licenței. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

ANRE a venit cu o reacție în care manifestă deschiderea deplină în a oferi toate informațiile relevante cazului instrumentat și stabilirii adevărului. „Angajatul vizat a manifestat cooperare cu organul de drept și în următoarele zile se va prezenta la CNA pentru ulterioarele proceduri procesuale”, precizează Agenția.