logo

Percheziții în Parlament după un flagrant delict ce vizează transmitea informații unor angajați ai Ambasadei Federației Ruse


https://www.ipn.md/ro/perchezitii-in-parlament-dupa-un-flagrant-delict-ce-vizeaza-7965_1106139.html

Perchezițiile efectuate de ofițerii PCCOCS și SIS în Parlamentul Republicii Moldova constituie subiectul unor știri internaționale, transmite IPN.

DC news face referință la purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Emil Gaitur, care confirmă efectuarea unor acțiuni procesuale în legislativ, dar nu dă amănunte.

În schimb, Antena 3 CNN de la București scrie că un funcționar ar fi fost prins în flagrant delict în timp ce transmitea informații importante unor angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Din primele informații, ar fi vizat chiar șeful direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă.

„Nu e o surpriză pentru absolut nimeni că Rusia efectuează acțiuni de război hibrid în Republica Moldova. Deci, își activează toate conservele pentru a împiedica realegerea doamnei Maia Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova, deoarece doamna Maia Sandu a imprimat această direcție de evidentă apropiere de Uniunea Europeană”, a comentat situația cunoscutul jurnalist și om de afaceri Bogdan Chireac, specificând că „parcursul european al Republicii Moldova poate fi oprit doar prin război hibrid din partea Federației Ruse. Deci, ne așteptăm la astfel de acțiuni și, slavă Domnului, că Republica Moldova, și cu sprijin occidental, și cu sprijin românesc, poate să se apere de așa ceva”, a declarat Bogdan Chireac la Antena 3 CNN.