logo

Pensionarii îl susțin pe Andrei Năstase în campania electorală pentru Chișinău


https://www.ipn.md/ro/pensionarii-il-sustin-pe-andrei-nastase-in-campania-electorala-pentru-chisinau-7965_1041687.html

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a venit cu un apel către chișinăuienii pensionari să-l susțină în alegerile locale din 20 mai pe candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Într-o conferință de presă la IPN, conducerea Uniunii, a spus că Andrei Năstase este singurul candidat care pune în față interesele oamenilor, dar nu interesul propriu.

Președintele Uniunii, Victor Leancă, îl consideră pe candidatul PPPDA, un om îndrăzneț și curajos. Este candidatul care luptă împotriva corupției, este iubitor de libertate și echitate și își dorește schimbarea pentru toți. Potrivit lui Victor Leancă, majoritatea chișinăuienilor sunt săraci, dezamăgirea a produs o veritabilă depresie, și nu doar în capitală, ci și în întreaga țară. „Dacă forțele oligarhice vor ocupa Chișinăul, noi toți vom fi în captivitatea binomului Plahotniuc-Dodon pe mulți ani înainte”, a mai spus președintele uniunii.

Mihai Postovan, reprezentantul Uniunii Pensionarilor din sectorul Buiucani, a spus că vârstnicii din municipiul Chișinău, dar și din întreaga republică se confruntă cu numeroase probleme, precum pensiile mici, lipsa de transport, lipsa terenurilor de odihnă pentru pensionari etc. Din cei 28 de mii de pensionari din sectorul Buiucani, 7000 sunt cu dizabilitate, iar 22 de mii au venituri sub limita coșului de consum – sărăcie de care se face vinovată guvernarea coruptă.

Constantin Ursachi, președintele Uniunii Pensionarilor din sectorul Botanica, a menționat că sute de pensionari nu primesc ajutorul material pentru agentul termic, iar zeci de persoane bolnave de epilepsie nu primesc medicamente specifice compensate, pentru că ministerul de profil nu a făcut licitația. Constantin Ursachi spune că acele medicamente sunt foarte scumpe, iar pensionarii nu-și permit să le cumpere.

Ion Pșeneac, președintele Uniunii pensionarilor din sectorul Centru, consideră că Andrei Năstase este singurul care le-a deschis tuturor ochii la actele de corupție și ilegalitățile care se comit în țară, de aceea anume el trebuie votat.

Vasile Talpă, președintele Uniunii Pensionarilor de la Ciocana, susține că Andrei Năstase este un adevărat profesionist, este sincer și anume el va schimba orașul spre bine.