logo

Pe teritoriul Parcului industrial Tracom a fost dat în exploatare un gazoduct


https://www.ipn.md/ro/pe-teritoriul-parcului-industrial-tracom-a-fost-dat-in-exploatare-7966_1008732.html

Un gazoduct subteran de presiune medie a fost dat în exploatare pe teritoriul Parcului industrial Tracom, transmite IPN. Administratorul parcului, Vitalie Vrabie, a menţionat că, acum câteva luni, la dispoziţia rezidenţilor, 30 la număr, a fost pus şi un apeduct, astfel că infrastructura parcului s-a îmbunătăţit esenţial.

Valoarea investiţiei pentru gazoduct este de 1,54 mln lei. „Este un proiect care permite să fie revitalizată  producţia industrială. În Moldova mai multe localităţi dispun de asemenea platforme industriale, care nu sunt  însă folosite. Relansarea acestora ne vor aduce locuri noi de muncă, bine remunerate, ca oamenii să nu plece din Moldova”, a declarat vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al economiei, prezent la darea în exploatare a gazoductului.

Primul rezident care s-a conectat la gazoduct a fost întreprinderea de producere a mobilei condusă de Igor Aramă. „Ne propunem să atingem anual o cifră de afaceri de 50 mln lei, iar numărul de locuri de muncă pe care îl vom crea este de 150. Vom comercializa mobila atât pe piaţa internă, cât şi în ţări europene şi CSI”, a spus  omul de afaceri.

Parcul industrial Tracom a fost  înfiinţat în mai 2011, pe un teritoriu de peste 32 de hectare. Rezidenţii s-au angajat să facă investiţii în dezvoltarea producţiei în sumă de 380 mln lei şi să creeze 1700 de locuri de muncă. Domeniile de activitate ale rezidenţilor vizează fabricarea maşinilor şi echipamentelor, a articolelor din fier şi lemn, producerea utilajului frigorific, a îmbrăcămintei specializate şi a articolelor mono uz,  prestarea de servicii în domeniul tehnologiilor informaţionale şi altele.