logo

Pe bicicletă, de la Chișinău la Bruxelles


https://www.ipn.md/ro/pe-bicicleta-de-la-chisinau-la-bruxelles-7967_1106639.html

Jules Bigot, Tânăr Ambasador European a mers de la Chișinău la Bruxelles pe bicicletă, relatează IPN cu referință la EU Neighebours East.

Inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni ( YEA ) reunește tineri implicați social din cele șase țări partenere estice, Uniunea Europeană și Regatul Unit pentru a stimula dialogul și a crește gradul de conștientizare cu privire la UE și cooperarea acesteia cu țările partenere estice.

Timp de un an, Jules Bigot, originar din Franța și student în mai multe centre de învățământ, inclusiv pe programul Erasmus, a urmat un stagiu la Ambasada Franței la Chișinău, apoi în cadrul Institutului Republican Internațional - IRI Moldova, bifând și un scurt ciclu vizită de documentare la Delegația UE în Republica Moldova. La finalul stagiului, a hotărât să facă o călătorie mai puțin obișnuită de la Chișinău la Bruxelles, cu scopul de a „face cu piciorul” distanța de aderare la UE.

După ce a pedalat timp de 28 de zile și a parcurs 3.400 km din capitala Moldovei, Chișinău, Jules a sosit duminica trecută la Bruxelles, finalizând o călătorie prin Moldova, România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Țările de Jos.

Tânărul scrie despre sine pe web că după ce a luat bacalaureatul, s-a alăturat colegiului de licență Sciences Po din campusul din Paris, unde s-a bucurat de diversitatea predării și a avut ocazia să exploreze o gamă largă de discipline. Specializat în economie, el a participat la un program academic de un semestru la George Washington University School of Business în timpul celui de-al doilea an. În cel de-al treilea an de studii Jules a luat lecții la Universitatea din New York. Având în vedere interesul pentru problemele de politică publică, în special pentru cele europene, el a decis apoi să se alăture Școlii de Afaceri Publice și, mai precis, la programul de Masterat în Afaceri Europene.

Delegația Uniunii Europene la Chișinău l-a felicitat pe Jules Bigot cu ocazia încheierii maratonului biciclistic.