logo

Pe 9 mai sunt de aşteptat evenimente care ar putea genera o criză profundă


https://www.ipn.md/ro/pe-9-mai-sunt-de-asteptat-evenimente-care-ar-putea-7978_1012453.html

Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova trebuie să activeze în regim de alertă, inclusiv Armata Naţională, deoarece pe 9 mai sunt posibile evenimente care ar putea genera o criză profundă. Declaraţia aparţine directorului Institutului de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”, Anatol Ţăranu, şi a fost făcută în platoul emisiunii „Fabrika” la postul de televiziunea Publika TV, notează IPN.

Comentatorul politic Roman Mihăeş  este de părere că Rusia va încerca să oprească semnarea Acordului de Asociere, deoarece după semnarea acestui acord Moldova intra sub protecţia politică a Uniunii Europene. „Rusia, în cazul în care-şi doreşte anumite politici de expansiune în acest spaţiu, va avea de înfruntat Uniunea Europeană, unu la unu”, a subliniat analistul politic.

Un alt invitat, analistul politic Nicolae Negru, a menţionat că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este întâmplător. „Este vorba de o manevră de a muta focarul separatist urgent spre Odesa, pentru a destabiliza situaţia”, a spus Nicolae Negru.

Invitaţii emisiunii au accentuat necesitatea ca autorităţile de la Chişinău să poarte negocieri cu statele occidentale pentru a obţine ajutorul acestora în caz de necesitate.