logo

PDM își schimbă vectorul, poziționându-se ca un partid „pro-Moldova”


https://www.ipn.md/ro/pdm-isi-schimba-vectorul-pozitionandu-se-ca-un-partid-pro-moldova-7965_1044132.html

Partidul Democrat din Moldova se poziționează, începând cu perioada imediat următoare, ca fiind un partid „pro-Moldova”, partid care acționează pentru toți moldovenii și cu o agendă care are drept prioritate problemele oamenilor. Declarația a fost făcută de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă de după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Democrat, anunțată anterior ca fiind de urgență, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc spune că, în curând, PDM va trece prin mai multe schimbări, va avea o poziționare mult mai clară pe scena politică, poziționare care are la bază așteptările cetățenilor de la un partid politic. Liderul PDM spune că, în 27 de ani de la independență, partidele s-au creat și dezvoltat pe criterii geopolitice, iar oamenilor li s-a inoculat ideea că problemele țării pot fi rezolvate doar dacă ești proeuropean, pro-rus, pro-american, unionist etc. Niciun partid, însă, nu s-a poziționat ca fiind pro-Moldova.

„Moldovenii se confruntă cu aceleași probleme, indiferent de opțiunea geopolitică. Problemele lor nu se rezolvă geopolitic, ci doar printr-o politică internă bună, făcută între moldoveni și pentru moldoveni, și deloc înafara țării”, conchide Vlad Plahotniuc.

Referindu-se la programul politic al partidului pentru perioada viitoare de guvernare, președintele PDM a spus că, vocile oamenilor simpli vor sta la baza lui, iar perioada următoare echipa PDM va lucra în teritoriu pentru a colecta propunerile oamenilor din localități.

Vlad Plahotniuc mai spune că cel mai bun model de dezvoltare a țării este cel occidental. Totodată, Guvernul trebuie să-și adapteze acțiunile la necesitățile urgente ale populației. Probleme ce țin de majorarea salariilor și pensiilor, construcția de drumurilor, apeduct sau colectarea deșeurilor etc.

În altă ordine de idei, liderul PDM a menționat că criticile venite din partea grupurilor politice la adresa sa și a partidului trebuie privite ca o formă de competiție politică. Totodată, acestea trebuie analizate și dacă conțin ceva constructiv vor fi luate în considerare.