logo

PDM desfăşoară o campanie socială cu prilejul primei zile de şcoală


https://www.ipn.md/ro/pdm-desfasoara-o-campanie-sociala-cu-prilejul-primei-zile-de-scoala-7967_1014991.html

Mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova realizează, cu prilejul începutului noului an de învăţământ, acţiuni de caritate în raioanele ţării: membrii PDM ajută familiile şi copiii aflaţi în dificultate, dar şi instituţiile de învăţământ, pentru ca aceștia să-şi îmbunătăţească baza tehnico-didactică, notează IPN cu referire la un comunicat al formaţiunii.

În cadrul campaniei sociale „Moldova, vreau să te ajut!”, mai mulţi democraţi din raioanele ţării au acumulat donaţii constând în cărţi, inventar sportiv, rechizite şcolare, îmbrăcăminte pentru copii, care sunt transmise şcolilor, grădiniţelor, dar şi mai multor familii nevoiaşe.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a oferit primele donaţii pentru doi copii abandonaţi de mama lor şi crescuţi de bunici, din s. Băcioi, mun. Chişinău. Aceştia au primit deja în dar rechizite, haine şi alte lucruri utile elevilor. „Pentru mine deja e o tradiţie de a merge în vizită la Andrei şi Denis, de a le aduce în dar ceea ce cu adevărat au nevoie pentru școală și pentru a savura copilăria frumos. Am aşa un sentiment de parcă am fi o familie, un tot întreg, fiindcă ne-am atașat foarte mult”, a menţionat Marian Lupu, aflându-se în vizită la Băcioi.

De asemenea, în această perioadă, tinerii democraţi vor oferi donaţii de carte pentru fiecare instituţie de învăţământ din oraşul Orhei. Suplimentar, pentru Liceul Teoretic rus „M. Lomonosov” din Orhei, care s-a transferat recent într-un alt edificiu, democraţii şi-au asumat donarea materialelor necesare pentru efectuarea reparaţiei în sala de sport, cabinetul de muncă, sala de festivităţi și cantină. Totodată, mai multe familii cu mulţi copii din satele Ciocîlteni, Mălăiești, Zahoreni și Chiperceni din raionul Orhei vor beneficia de rechizite şcolare și ghiozdane.

În Râşcani, prin implicarea membrilor echipei democrate, o familie de 10 copii din satele Aluniş şi Saptebani au primit o donaţie de haine și rechizite. Iar în raionul Glodeni, democraţii au oferit suport financiar pentru procurarea meselor de tenis pentru şcolile din comunele Balatina și Danu, pentru satele Sturzovca, Fundurii Vechi şi pentru trei şcoli din oraşul Glodeni. În toată a perioadă, democraţii din Taraclia au ajutat la reparaţia grădiniţei din s. Albota şi au susţinut dotarea cu inventar sportiv a grădiniţei nr. 4 din Taraclia.