logo

PDM: Decizia instanței privind alegerile va putea fi evaluată după publicarea motivării


https://www.ipn.md/ro/pdm-decizia-instantei-privind-alegerile-va-putea-fi-evaluata-dupa-7965_1042449.html

Decizia instanței de judecată de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase este una sensibilă și trebuie evaluată prin prisma argumentelor juridice, pentru a înțelege ce a stat la baza ei. Acest lucru va fi posibil în momentul în care va fi făcută publică motivarea. Cu un comentariu în acest sens a venit purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Decizia, nefiind definitivă, este supusă căilor de atac la instanțele superioare. Vitalie Gămurari susține că PDM va urmări cu atenție modul în care vor evolua mai departe lucrurile pe acest subiect și va veni cu noi comentarii.

Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău.  Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.