logo

PDM acuză presiuni din partea guvernării


https://www.ipn.md/ro/pdm-acuza-presiuni-din-partea-guvernarii-7965_1069106.html

Partidul Democrat acuză presiuni din partea guvernării, mai exact din partea Blocului ACUM, practic în toate organizațiile teritoriale. Democrații cer Blocului să înceteze aceste abuzuri, iar CEC să ia act de aceste încălcări. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PDM, Pavel Filip, și secretarul general al partidului, Alexandru Jisdan, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit secretarului general al PDM, Alexandru Jizdan, membrii și candidații PDM au fost și sunt șantajați că, dacă nu vor trece la partidele puterii, vor fi demiși din funcțiile pe care le dețin. Aici a dat exemplul unui promotor al PDM, director la întreprinderea „Anenii Noi Gaz”, Veaceslav Bîstrițchi, căruia i s-a cerut să elibereze funcția pentru că „este unul din cei mai activi membri ai PDM, a participat activ în campaniile electorale și a ajutat PDM să obțină un scor bun în alegeri”. Activistului democrat i s-a condiționat părăsirea PDM-ului și aderarea la Blocul ACUM. La fel i s-a cerut să convingă și alte persoane să facă la fel. Pentru a-și păstra funcția, a convins cinci primari să părăsească PDM, a spus Alexandru Jizdan.

Fostul ministru de interne a mai spus că democrații din teritorii sunt amenințați că, în cazul în care nu vor trece de partea guvernării, PDM va fi scos înafara legii. Potrivit lui Alexandru Jizdan, în localitățile Hârbovăț și Cobusca Nouă din Anenii Noi, celor doi candidați democrați la funcția de primar li s-a propus să se retragă din campania electorală, iar dacă nu o vor face, se vor pricopsi cu controale la magazinele pe care le dețin.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a menționat că, indiferent de abuzurile care se comit asupra membrilor și candidaților PDM, partidul a demonstrat la 20 octombrie că „nu este un partid al unui singur om, dar al oamenilor gospodari, profesioniști și muncitori pentru oameni”. Acest fapt a fost demonstrat, potrivit lui Pavel Filip, alegerea celor aproape 200 de primari din primul tur.