logo

Pavel Filip: Cea de-a doua jumătate a anului va fi intensă pentru Guvernul de la Chișinău


https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-cea-de-a-doua-jumatate-a-anului-va-7965_1036954.html

Cea de-a doua jumătate a anului va fi intensă pentru Guvernul de la Chișinău în vederea realizării angajamentelor asumate în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și a condiționalităților pentru obținerea asistenței macrofinanciare. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței Comisiei pentru Integrare Europeană, transmite IPN.

„Noi suntem cei care am ales modelul european pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Procesul de integrare europeană este în mâinile noastre, a celor de la Guvern, și depinde de felul cum ne vom mobiliza și vom realiza angajamentele asumate”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul ședinței, ministrul de externe, Andrei Galbur, s-a referit la evenimentele ce urmează să fie organizate pe dimensiunea cooperării cu Uniunea Europeană. Printre acestea: ședința Comitetului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și Summitul Parteneriatului Estic.

Asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro aprobată de Parlamentul UE pentru Republica Moldova va fi acordată de către Comisia Europeană în trei tranșe dacă autoritățile de la Chișinău vor realiza progrese. Dacă nu se vor înregistra progrese, fiecare tranșă va putea fi blocată până la îndeplinirea reformelor asumate.