logo

Pavel Filip, ambasadorilor: Nu vreau ca executivul să fie paralizat de goana electorală


https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-ambasadorilor-nu-vreau-ca-executivul-sa-fie-paralizat-de-goana-elect-7965_1038934.html

Ambasadorii acreditați la Chișinău încurajează Guvernul, în noua sa componență, să rămână în continuare axat pe realizarea agendei de reforme și pe îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate. Potrivit unui comunicat de presă remis de către executiv, îndemnul a fost făcut marți, 19 decembrie, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

La întrevedere au participat ambasadorii statelor membre ale UE, SUA și Turciei, și reprezentanții partenerilor de dezvoltare. Premierul a menționat că remanierile în Guvern au ca scop depolitizarea Guvernului, astfel încât pe parcursul anului viitor, care este unul electoral, procesul de implementare a reformelor să nu scadă din intensitate. „Nu vreau ca executivul să fie paralizat de goana electorală, dar îmi doresc ca instituțiile guvernamentale să fie concentrate nemijlocit pe implementarea reformelor”, a declarat Pavel Filip.

Referindu-se la planurile de viitor, premierul a specificat că prioritățile pentru 2018 rămân integrarea europeană și reintegrarea țării. Vorbind despre procesul de reglementare transnistreană, Pavel Filip a spus că Guvernul va activ. „Vom veni cu multe propuneri și inițiative, astfel încât să epuizăm cel puțin problemele din coșul întâi și să oferim confortul necesar cetățenilor din regiune”, a spus Pavel Filip.

Șase membri ai cabinetului de miniștri condus de către Pavel Filip, cinci miniștri și un vicepremier, vor fi schimbați. De asemenea, în componenta executivului va fi introdusă o nouă funcție de vicepremier. Anunțul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința coaliției de guvernare.