logo

Patru șefi de la Institutul Oncologic, cercetați pentru pretinderea remunerațiilor ilicite


https://www.ipn.md/ro/patru-sefi-de-la-institutul-oncologic-cercetati-pentru-pretinderea-7967_1098371.html

Vicedirectorul Centrului Consultativ Diagnostic de la Institutul Oncologic și trei șefi de secție sunt cercetați penal pentru pretinderea sistematică a remunerațiilor ilicite pentru prestarea serviciilor medicale gratuite. Procurorii anticorupție au desfășurat astăzi mai mult percheziții la biroul și domiciliile celor vizați, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.

Potrivit CNA, cauza penală a fost inițiată în luna aprilie 2023, iar potrivit probelor, cei vizați au pretins și acceptat, personal și prin persoane terțe, diferite sume de bani de la pacienți pentru intervenții chirurgicale, consultarea pacienților fără rând și organizarea prestării altor servicii medicale care sunt acoperite de polița de asigurare medicală, urmând a fi acordate beneficiarilor gratuit. Sumele pretinse și acceptate de persoanele investigate nu erau reflectate în contabilitatea instituției.

În urma perchezițiilor au fost ridicați bani în lei și diferită valută și registre de evidență a persoanelor care au beneficiat de asistență medicală specializată de ambulator.

Cei patru angajați ai Institutului Oncologic sunt cercetați în stare de libertate.