logo

Patru moldoveni sunt învinuiţi de trafic de femei în Rusia


https://www.ipn.md/ro/patru-moldoveni-sunt-invinuiti-de-trafic-de-femei-in-rusia-7967_1004663.html

Patru cetăţeni ai Republicii Moldova sunt suspectaţi de racolarea tinerelor şi traficarea acestora în Rusia, unde fetele erau impuse să se prostitueze. În urma colaborării forţelor de ordine din cele două state, au fost eliberate din sclavie sexuală mai multe fete, printre care şi 6 moldovence, transmite IPN.

Directorul Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Ana Revenco, a declarat, la o conferinţă de presă, că gruparea activa de 2 ani. Fetele racolate erau din familii social-vulnerabile. Tinerele erau minţite că vor lucra chelneriţe sau vânzătoare, dar odată ajunse în Rusia, li se luau paşapoartele şi erau impuse să presteze servicii sexuale.

„Gruparea acţiona după o schemă: capul grupării finanţa transferul victimelor, recrutorul se ocupa de identificarea potenţialelor victime, proxenetul căuta clienţi şi asigura contabilitatea, iar încă o persoană asigura paza”, a mai spus Revenco.

Din grupare fac parte 5 persoane, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 42 de ani. Patru suspecţi sunt cercetaţi în stare de arest şi riscă închisoare de până la 20 de ani.