logo

Patru ani de închisoare pentru polițista beată care a omorât o mamă la Sângera și i-a rănit sora și copilul


https://www.ipn.md/ro/patru-ani-de-inchisoare-pentru-politista-beata-care-a-7967_1102820.html

Polițista care a accidentat mortal o femeie la Sângera, fiind în stare de ebrietate, a fost condamnată astăzi la 4 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar pentru femei de tip deschis. De asemenea, instanța i-a anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În accident au avut de suferit și sora și copilul tinerei omorâte, transmite IPN.

Hotărârea a fost pronunțat de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău. În privința inculpatei a fost menținut arestul preventiv până la emiterea unei decizii definitive. Termenul executării pedepsei se calculează din momentul plasării în arest preventiv, pe 29 august 2023.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total urmând să fie încasată suma de peste 500 de mii de lei cu scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

La 29 august 2023, pe timp de noapte, învinuita, conducând mijlocul de transport pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a lovit o femeie de 31 de ani, care a decedat la fața locului, pe fiica acesteia, de 6 ani, și pe sora tinerei, de 17 ani.

Învinuita și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.