logo

Pasagerii Aeroportului Internaţional vor savura din tradiţiile turceşti


https://www.ipn.md/ro/pasagerii-aeroportului-international-vor-savura-din-traditiile-turcesti-7966_1015051.html

Administratorul Aeroportului Internaţional Chişinău, SRL „Avia Invest”, organizează cinci zile dedicate Turciei în incinta zonei de aşteptare de la al doilea etaj al terminalului aerogării, unde este amenajat un loc special cu decoraţiuni specifice ţării de origine. Toţi pasagerii aeroportului vor avea posibilitatea să admire decorul special, care reflectă tradiţiile turceşti, dansuri orientale, şi să facă poze alături de un sultan, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al companiei.

Pentru crearea atmosferei specifice acestei ţări, pe parcursul celor cinci zile în care se va desfăşura evenimentul, toţi pasagerii doritori vor fi serviţi în zona amenajată cu dulciurile care au consacrat Turcia şi ceai în acelaşi stil tradiţional. Pentru pasagerii care vor dori să imortalizeze cele mai frumoase momente, va fi un fotograf care va face fotografii gratuit.

La inaugurarea zonei au fost prezenţi invitaţi de la Ambasada Turciei, implicit ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, care a salutat iniţiativa Avia Invest de a organiza acest eveniment, prin care pasagerii sunt familiarizaţi cu tradiţiile turceşti.

Cu ocazia zilelor dedicate Turciei, va fi organizată şi o tombolă. În perioada 3 - 7 septembrie, pasagerii tuturor curselor aeriene care vor avea zboruri între orele 12.00-16.00 şi celor ale companiei Turkish Airlines, vor putea să se înscrie pentru participarea la tombolă. Iar duminică, 7 septembrie, la 20.30, va fi ales câştigătorul unui bilet gratuit oferit de către compania aeriană Turkish Airlines către orice destinaţie din Turcia. Înscrierea pasagerilor la tombolă şi selectarea câştigătorului va avea loc în zona de aşteptare de la etajul doi, în sala de plecări, zona după trecerea controlului de frontieră.

SRL „Avia Invest”, începând cu 1 noiembrie 2013, a luat în concesionare Aeroportul Internaţional Chişinău. Aeroportul  primit distincţia de „Aeroport cu cea mai rapidă dezvoltare din ţările CSI”, după rezultatele anului 2013, în categoria aeroporturilor cu un volum de trafic al pasagerilor de până la 1,5 milioane oameni pe ani. Anul trecut, Aeroportul Internaţional Chişinău a deservit 1 321 362, cu 8,26% mai mult decât în 2012. În prezent, pe Aeroportul din Chişinău îşi operează zborurile 16 companii aeriene, cu peste 29 destinaţii din toată lumea.

Reprezentanţa companiei aeriene Turkish Airlines în Moldova a început activitatea în luna aprilie a anului 2000. Prima rută a companiei a fost efectuată pe data de 12 octombrie, 2000. De la început ruta a fost operată de 3 ori pe săptămână. Ulterior, frecvenţa zborurilor a fost mărită până la 5 ori/săptămână şi astăzi sunt operate 7 rute pe săptămână. În prezent, Turkish Airlines, membru al Star Alliance, operează cursele către 260 de destinaţii în 108 ţări, şi ocupă primul loc în lume după numărul de oraşe operate. Este important să menţionăm faptul că, al 4-a an consecutiv, compania Turkish Airlines este numită cea mai bună compania aeriana a Europei. Flota companiei constă din 263 de avioane, vârsta media cărora este 7 ani.