logo

PAS, PPPDA și PLDM au semnat un acord de colaborare cu PNL din România


https://www.ipn.md/ro/pas-pppda-si-pldm-au-semnat-un-acord-de-colaborare-7965_1040793.html

Partidul Liberal Democrat, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr din Republica Moldova au semnat un acord de colaborare cu Partidul Național Liberal din România. Semnarea a avut loc într-o conferință de presă la IPN, în ziua când s-au împlinit 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Ludovic Orban, președintele PNL România, a declarat că semnarea acordului în cauză reprezintă un manifest de susținere a celor trei formațiuni politice din Moldova în eforturile lor de a oferi cetățenilor moldoveni o alternativă guvernării. „Îmi manifest încrederea și optimismul că cele trei formațiuni politice, care reprezintă un nou val în politică, o nouă speranță pentru cetățenii Republicii Moldova, împreună vor avea capacitatea să ofere o alternativă serioasă pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și alegerile din toamnă”, a declarat Ludovic Orban.

Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că acordul de colaborare este un exemplu de unitate al forțelor proeuropene, antioligarhice. În acest an electoral, având sprijinul PNL-ului din România, este nevoie să se dea o luptă decisivă împotriva corupției și celor care doresc să instaureze dictatura în Republica Moldova. „Să venim împreună să construim democrația. Să ne propunem să ne apropiem de România prin proiecte concrete în diferite domenii”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, a spus că acest acord de colaborare înseamnă unitate, care trebuie extinsă şi la nivelul cetățenilor României și Republicii Moldova. „Cu eforturi susținute putem să ajungem într-o bună zi să ne regăsim cu toții în cadrul UE, acolo unde ne leagă valori comune, principii”, a spus Andrei Năstase.

Viorel Cibotarul, liderul PLDM, a comunicat că formațiunea pe care o conduce a mai avut experiența unui acord de colaborare cu PNL România. Primăriile din Moldova conduse de liberal-democrați s-au înfrățit cu primăriile conduse de național-liberalii de peste Prut. „Ne dorim ca această unitate să se transforme în acțiuni politice, să fim noi cei care apropie unirea”, a spus Viorel Cibotaru.

Tot marți, 27 martie, și organizațiile de tineret ale celor patru formațiuni politice au semnat un acord de colaborare.