logo

PAS: În Chișinău există zeci de curți de bloc care nu au fost reparate ani de zile


https://www.ipn.md/ro/pas-in-chisinau-exista-zeci-de-curti-de-bloc-7965_1093266.html

În municipiul Chișinău sunt amplasate zeci de curți de bloc care nu au fost reparate ani de zile. Cu toate că Primăria Chișinău investește într-o serie de proiecte legate de amenajarea terenurilor de joacă, fitness în curțile de bloc, încă nu a fost cumunicată și publicată informația exactă despre numărul curților reparate și suma totală a investițiilor. Cu asemenea acuzații a venit consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov, în cadrul conferinței de presă cu titlul „Ce nu a făcut Ion Ceban privind curțile și blocurile din Chișinău”, transmite IPN.

Potrivit consilierului municipal, deși în ultimii cinci ani a fost investit peste un miliard de lei în lucrări de amenajare a curților, nu este clară logica investițiilor și criteriile de selecție a curților care urmează să fie reparate. „Pentru a rezolva această problemă, fracțiunea PAS din Consiliul municipal Chișinău a propus un proiect de decizie ca să îmbunătățim procesul de reabilitare și dezvoltare a curților din municipiul Chișinău. Acesta a inclus trei criterii esențiale, cum ar fi inventarierea și pașaportizarea tuturor curților în Chișinău, elaborarea unui plan multianual de reabilitare a curților și publicarea în fiecare an a listei curților în care urmează să fie investiți bani. Proiectul nu a fost susținut de Consiliul municipal Chișinău”, a spus Dumitru Ivanov.

Vasile Grădinaru, deputat PAS, a menționat că blocurile locative din municipiul Chișinău se aseamănă cu niște furnicare fără infrastructura aferentă. „În blocurile vechi fostele terenuri de joacă și sport astăzi sunt dăruite unor companii de construcții pentru a construi blocuri de locuit în locul acestora”, a spus deputatul PAS.


Consilierul primarului, Natalia Ixari, a menționat că prin acțiunile sale PAS încearcă să distragă atenția locuitorilor Chișinăului de la probleme importante. „PAS continuă să cheltuie bani pentru manipulare, fals, minciună și denigrare. Doar oficial cifrele se ridică la peste jumătate de milion de lei. Totodată, PAS distribuie materiale printate, inclusiv ilegale, pe tot teritoriul municipiului Chișinău. Până la ziua de astăzi PAS nu a realizat niciun angajament electoral al său și caută să distragă atenția locuitorilor capitalei, dar și a țării de la problemele grave economice și sociale cu care se confruntă oamenii”.

Ion Ceban a fost ales primar general al municipiului Chișinău pe 3 noiembrie 2019, în turul doi, obținând 52,39% din sufragii.