logo

Partidul Șor anunță trei mitinguri pentru 21 mai


https://www.ipn.md/ro/partidul-sor-anunta-trei-mitinguri-pentru-21-mai-7965_1096995.html

Liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor, anunță că pe 21 mai formațiunea va desfășura concomitent trei mitinguri – la Bălți, Comrat și Orhei. Potrivit politicianului fugar, în cadrul acțiunilor se va decide asupra inițierii unui referendum privind vectorul extern al țării, transmite IPN.

Într-o intervenție video, Ilan Șor a precizat că Moldova se află astăzi într-un moment istoric dificil, dar extrem de responsabil, în care cetățenii trebuie să decidă viitorul relațiilor cu celelalte state. „Într-adevăr, astăzi avem o parte a populației care sprijină aderarea la Uniunea Europeană. Avem însă și o parte care nu sprijină Uniunea Europeană, din cauză că aceasta agreează închiderea canalelor TV, arestarea ilegală a liderilor politici, anularea rezultatelor alegerilor și alte derapaje antidemocratice”, afirmă politicianul fugar, adăugând că „doar cetățenii sunt în drept să decidă să aleagă vectorul extern”.

Cele trei manifestații se vor desfășura concomitent, la ora 11:00, la Bălți, Orhei și Comrat. „Vom crea grupuri oficiale pentru inițierea referendumului. Aceste documente vor fi transmise la CEC pentru a iniția procedura oficială. La Chișinău nu vom manifesta. Nu pentru că nu dorim, ci pentru că mitingurile în capitală au fost uzurpate de către actualul regim fascist al Maiei Sandu”, a mai spus politicianul.

Pe 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc Adunarea „Moldova Europeană” – eveniment anunțat de către președinta Maia Sandu. Evenimentul este conceput ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene.