logo

Partidul Renaștere despre acțiunile CNA: Sunt presiuni după criticile aduse guvernării


https://www.ipn.md/ro/partidul-renastere-despre-actiunile-cna-sunt-presiuni-dupa-criticile-7965_1098703.html

Reprezentanții Partidului politic „Renaștere” califică acțiunile Centrului Național Anticorupție, soldate cu reținerea soțului deputatei Irina Lozovan, ca fiind un atac și presiuni ca urmare a criticilor în adresa guvernării. Aceștia își îndeamnă susținătorii să nu se lase intimidați, iar din toamnă să iasă la proteste antiguvernamentale, transmite IPN.

Fostul deputat socialist, Vasile Bolea, în prezent neafiliat și membru al partidului „Renaștere”, a declarat într-un briefing de presă că pe parcursul ultimilor luni, formațiunea „s-a manifestat activ pe arena politică, aducând critici față de acțiunile partidului de guvernământ”.

Potrivit lui, în cadrul perchezițiilor de săptămâna trecută, membrii formațiunii „au fost ținuți ostatici timp de circa opt ore”, fără ca să fie lăsați să iasă din sediu. Deputatul susține că pe acest fapt au fost depuse plângeri la procuratură. În opinia sa, toate aceste acțiuni, inclusiv ridicarea de bunuri s-a făcut intenționat pentru a-i împiedica să-și desfășoare activitatea. „Suntem supuși unui atac fără precedent și unor presiunii, atât din partea partidului de guvernământ, cât și din partea aliaților săi”, a notat Vasile Bolea.

Irina Lozovan a spus că nu poate comenta mai multe chestiuni legate de dosar. Ea spune că, în martie, împreună cu mai mulți colegi, a părăsit Partidul Socialiștilor, pentru că nu a mai acceptat să fie „o opoziție parlamentară cuminte și ascultătoare”. Potrivit ei, tot atunci, mai mulți membri socialiști din raionul Ocnița au procedat la fel. Parlamentara spune că s-a așteptat că va urma o reacție din partea foștilor colegi din PSRM, însă nu a crezut că se va proceda atât murdar.

Un alt fost socialist, deputatul Alexandr Nesterovschi, a îndemnat oamenii să lupte împreună cu ei. Or, reprezentanții „Renaștere” vor lupta împotriva „regimului dictatorial”. „Ieșim în stradă și luptăm! Toate partidele de opoziție, vă așteptăm la toamnă în Piață să luptăm împotriva regimului, în mod pașnic facem tot ca PAS să plece de la guvernare”, a mai spus deputatul.

Săptămâna trecută, CNA a descins cu percheziții la sediile Partidului „Renaștere” în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani. Ca urmare, un consilier al Consiliului raional Ocnița a fost reținut în flagrant delict, în timp ce-i transmitea 30 de mii de dolari primarului orașului Ocnița. În schimbul banilor, edilul urma să părăsească Partidul Socialiștilor din care face parte și să adere la Partidul politic „Renaștere”.