logo

Partidul Legii și Dreptății va face campanie modestă


https://www.ipn.md/ro/partidul-legii-si-dreptatii-va-face-campanie-modesta-8011_1082245.html

Partidul Legii și Dreptății vine cu o echipă modestă, cu comportament modest, care nu intenționează să „umble din sat în sat cu cerşitul” sau să spele averi dobândite ilicit, prezentându-le ca donații pentru partid. Într-o conferință de presă la IPN, la care formațiunea s-a lansat în campania electorală, liderul partidului, Nicolae Alexei, a ținut să sublinieze că vor face o campanie modestă.

„Vor fi donaţii modeste de la membrii partidului, conducători, alte surse nu vor fi”, a precizat președintele partidului. În loc să organizeze lansări pompoase, Nicolae Alexei spune că au ales să de-a startul campaniei electorale la o conferință de presă, ca mai apoi să ajungă la alegători. „Noi trebuie să reuşim să transmitem mesajul nostru către alegător, cât mai multă lume să cunoască că participăm în cursă electorală. Cu părere de rău, lumea nu votează listele, dar partidul, care o induce în eroare cu promisiuni. La noi cultura electorală e foarte scăzută, în special a oamenilor din sate”, a regretat Nicolae Alexei.

„Alegătorul, dacă va găsi de cuviinţă ca noi, Partidul Legii și Dreptății, le putem fi de ajutor în ridicarea ţării din mocirlă, dar noi avem aşa intenţii, să apărăm interesele omului, mai ales a celui simplu, că putem face ceva pentru ţară, fapt de care suntem intenţionaţi serios, pentru că avem cu cine şi ştim cum, alegătorul ne va vota. Dar dacă alegătorul va dori să voteze pentru salam, crenvurști sau promisiuni goale, va vota tot aşa şi vor veni în Parlament aceiaşi hoţi şi bandiţi”, a mai spus președintele Partidului Legii și Dreptății, Nicolae Alexei.

Programul electoral al formașiunii presupune ordine şi disciplină în toate domeniile. Nicolae Alexei a menţionat, că odată ajunşi în Parlament, membrii partidului vor începe cu pornirea motoarelor în economia naţională şi vor construi un model economic care va genera o economie puternică şi o dezvoltare durabilă. Concomitent, îşi propun rezolvarea problema corupției, din cauza căreia Republica Moldova nu poate atrage investiții, dar și să se dezvolte economic și social.

Şeful staff-ului electoral al partidului, Alexei Busuioc, a menţionat că pe segmentul sănătăţii, partidul își asumă să aplice o procedură mai simplă de obținere a licenței pentru vânzarea produselor farmaceutice. Măsura este necesară în condițiile în care în multe sate nu există farmacie, iar oamenii nu întotdeauna pot ajunge în centrele raionale. La fel, partidul îşi propune implementarea unui sistem de descentralizare medicală și să aducă medicii de familie mai aproape de pacienți. Printre obiective este şi dotarea spitalelor (raionale, orășenești şi sătești) cu aparataj modern de diagnosticare, dar şi oferirea salariilor decente pentru personalul medical şi cel auxiliar.

Obiectivele partidului în educație țin de aprovizionarea bazei tehnico-materiale a instituțiilor de învățământ şi promovarea unui program de stimulare a absolvenților instituțiilor de învățământ, educatorilor, învățătorilor și profesorilor cu suplimente lunare la salariul de bază.

În calitate de fost primar, Alexei Busuioc a vorbit şi despre obiectivele în domeniul administrării locale. Formațiunea pledează pentru lichidarea raioanelor, pe care le consideră ineficiente.

„Partidul Legii și Dreptății va face tot posibilul ca, atunci când veţi reveni acasă, să găsiţi o tară normală. Copiilor voştri le vom oferi oportunitatea să rămână acasă”, a fost mesajul lui Alexei Busuioc pentru moldovenii din diasporă.

Mariana Durleșteanu, cap de listă electorală, expert în finanţe, a vorbit despre obiectivele în domeniul economic și a declarat că Partidul Legii și Dreptății pledează pentru o economie puternică, care va crește bunăstarea tuturor. Vor fi promovate programe de redresare a sistemului bancar şi  de susținere a întreprinderilor mici şi mijlocii. Partidul promite susţinerea start-up-urilor din fonduri europene sau bani din partea statului, readucerea diasporei acasă şi implicarea ei în afaceri. O prioritate va fi şi susţinerea agriculturii, a producătorilor autohtoni, dar şi asistenţa socială, bazată pe suport pentru păturile social-vulnerabile.