logo

Partidul Comuniştilor va lua jumătate din sufragii, opinie


https://www.ipn.md/ro/partidul-comunistilor-va-lua-jumatate-din-sufragii-opinie-7978_1015979.html

Partidul Comuniştilor va câştiga jumătate din sufragii şi există riscul ca alegerile din 30 noiembrie să nu decurgă în cel mai onest mod. Declaraţiile aparţin ex-viceministrului de externe în perioada comunistă, Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, şi au fost lansate în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Potrivit lui Ostalep, PCRM este partidul cu cea mai mare popularitate în rândurile electoratului moldovenesc, iar cei care vor participa la alegeri vor vota fie pentru  PCRM, fie pentru unul din partidele de dreapta. „Electoratul din Republica Moldova poate fi împărţit în trei categorii: cei care nu ştiu cu cine să voteze, cei care vor vota împotriva puterii şi cei care nu vor merge la alegeri”, a punctat Ostalep.

Ostalep a mai declarat că în Republica Moldova există mari discrepanţe dintre persoanele care au bani mulţi şi cei aflaţi la limita sărăciei, acest mesaj nu este valorificat de către nici un partid politic, însă de această situaţie se face vinovat şi electoratul. „Electoratul de la noi preferă mesaje simple, bazate pe promisiuni”, a spus Ostalep.

Fostul ministru-adjunct de externe consideră drept greşeală faptul că în actuala campanie electorală se pune accent pe alegerea geopolitică. „Nu există necesitatea de a alege între Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală. După aceste mesaje sunt camuflate interesele unor partide care vor să ajungă la putere”, a conchis Ostalep.