logo

Partidul Comunist Reformator a fost scos din cursa electorală


https://www.ipn.md/ro/partidul-comunist-reformator-a-fost-scos-din-cursa-electorala-7965_1019892.html

Comisia Electorală Centrală a scos Partidul Comunist Reformator (PCR) din lista partidelor care pot participa la alegerile generale locale din 14 iunie. Decizia CEC vine în urma unei scrisori primite din partea Ministerului Justiţiei prin care este anunţată anularea înregistrării PCR, transmite IPN.

Membrul CEC, Ştefan Urâtu, a propus respingerea proiectului de pe ordinea de zi, invocând că Ministerul Justiţiei nu poate modifica lista partidelor pe perioada campaniei electorale. Propunerea nu a fost acceptată de ceilalţi colegi.

Potrivit membrilor CEC, încă niciun candidat din partea acestei formaţiuni nu a fost înregistrat. Documentele depuse de aceştia urmează să fie restituite de către organele electorale de circumscripţie.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, a amintit că pe 24 aprilie Judecătoria Buiucani a anulat decizia Ministerului Justiţiei privind înregistrarea statutului şi a simbolicii Partidului Comunist Reformator din Moldova, iar Ministerul Justiţiei s-a conformat deciziei instanţei de judecată şi a reactualizat lista partidelor admise în campania electorală. În acest context, CEC a respectat dispoziţia Ministerului Justiţiei şi, la rândul său, a reactualizat lista.