logo

Parlamentul a constituit o comisie pentru investigarea fraudei bancare


https://www.ipn.md/ro/parlamentul-a-constituit-o-comisie-pentru-investigarea-fraudei-bancare-7965_1066042.html

Parlamentul a constituit o comisie de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare. Acesta a fost singurul subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței legislativului, care a avut loc astăzi, 10 iunie, transmite IPN.

„Comisia de anchetă va avea acces la raportul Kroll 2, acolo unde sunt indicați cei vinovați de furtul miliardului”, a spus vicepreședintele Parlamentul, Alexandru Slusari, care a prezentat proiectul de hotărâre în plen.

În completare, deputatul a mai precizat că această comisie nu va submina ancheta justiției și că va exista colaborare între Parlament și organele de drept pentru a se face lumină în acest caz. Potrivit lui Alexandru Slusari, comisia va avea la dispoziție un termen de trei luni, perioadă în care vor fi audiate părțile și persoanele implicate.

Din comisie fac parte deputații Vladimir Țurcanu, Vladimir Golovatiuc, Adrian Lebedinschi, Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de cei 61 de deputați PSRM și ai blocului ACUM, care au fost prezenți la ședință.

Pentru ziua de marți, 11 iunie, începând cu ora 09.00, este programată ședința Biroului Permanent al Parlamentului, iar de la ora 11.00 deputații se vor întruni în ședința de plen.