Parlamentul a anunţat concurs pentru suplinirea funcţiei vacante de membru al CCA
https://www.ipn.md/ro/parlamentul-a-anuntat-concurs-pentru-suplinirea-functiei-vacante-de-membru-7967_968396.html
Comisia parlamentară pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă, anunţă concurs pentru suplinirea funcţiei vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, transmite Info-Prim Neo.
Documentele candidaţilor la funcţia de membru al CCA se vor depune la Comisia pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă a Parlamentului Republicii Moldova până la data de 12 martie 2008, ora 17.00.
Dosarele candidaţilor trebuie să conţină: fişa personală; curriculum vitae; o recomandare. Telefoane de contact: 26-84-52, 23-22-71.
Conform prevederilor articolului 42 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova, candidaţii la funcţia de membru al CCA vor fi selectaţi de comisia parlamentară de profil şi de Comisia parlamentară juridică, pentru numiri şi imunităţi, care, ulterior, îi vor înainta Parlamentului spre confirmare. Candidaţii la funcţia de membru al CCA pot fi propuşi de asociaţii obşteşti, fundaţii, asociaţii sindicale, asociaţii de patroni, culte religioase. Dosarele candidaţilor se depun la comisia de profil.
Poate candida la funcţia de membru al CCA persoana care întruneşte următoarele condiţii: are studii superioare şi experienţă de cel puţin 5 ani în unul dintre domeniile: audiovizualului, tehnologiilor de comunicare, dreptului, finanţelor, contabilităţii, gestiunii întreprinderilor, elaborării programelor sau informaţiilor în orice instituţie de creaţie; a împlinit 25 de ani şi nu a atins vârsta legală de pensionare; cunoaşte limba de stat a Republicii Moldova; nu are antecedente penale.
La înaintarea spre confirmare de către Parlament a candidaţilor, comisia de profil prezintă un raport, iar Comisia juridică, pentru numiri şi imunităţi, un coraport. Candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt confirmaţi de Parlament cu votul a cel puţin trei cincimi din numărul total al deputaţilor. În cazul când un candidat la funcţia de membru al CCA nu întruneşte numărul necesar de voturi, comisia parlamentară de profil şi Comisia parlamentară juridică, pentru numiri şi imunităţi înaintează, în termen de 2 săptămâni, o nouă candidatură.
Funcţia a devenit vacantă după demisia lui Constantin Rotaru, care şi-a motivat decizia prin faptul că în cadrul CCA au apărut interese politice, inclusiv în cazul TVR1 şi acordarea licenţelor în special pentru posturile de radio.