logo

Parlamentul a abrogat ultimele modificări în domeniul comerţului interior


https://www.ipn.md/ro/parlamentul-a-abrogat-ultimele-modificari-in-domeniul-comertului-interior-7966_1004114.html

Agenţii economici care practică în activitatea lor comerţul cu ridicata şi cu amănuntul nu vor mai fi nevoiţi să achite pentru mărfuri prin virament. Parlamentul a adoptat în a doua lectură un proiect de lege privind comerţul interior, abrogând ultimele modificări legislative în domeniu, prin care agenţii economici erau obligaţi să plătească pentru mărfuri doar prin virament, transmite IPN.

Autorii proiectului susţin că mai mulţi agenţi economici au spus că, în special în localităţile rurale, se atestă lipsa instituţiilor bancare şi, dacă vor fi obligaţi să plătească prin virament, nu vor mai putea activa. Deputaţii menţionează că toate mărfurile, indiferent de modul în care s-a plătit pentru ele, sunt însoţite de facturi fiscale sau facturi de expediţie şi astfel este evitată evaziunea fiscală.

Anterior deputaţii au adoptat un proiect de lege prin care agenţii economici care activează în comerţul interior puteau achita pentru mărfuri doar prin virament. De asemenea erau prevăzute şi alte condiţii care momentan pot fi îndeplinite în Moldova de către un singur agent economic. Atunci parlamentarii au fost acuzaţi că încearcă introducerea unui monopol pe piaţă.