logo

Parinteste.md, platformă pentru părinți despre creșterea și îngrijirea copiilor


https://www.ipn.md/ro/parintestemd-platforma-pentru-parinti-despre-cresterea-si-ingrijirea-7967_1099505.html

O platformă pentru părinți și specialiști în domeniul protecției copilului –  parinteste.md a fost lansată la Chișinău. Site-ul conține informații despre îngrijirea copiilor cu vârste între 0 – 17 ani, transmite IPN.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale precizează că noua resursă online vine în sprijinul dezvoltării capacităților părinților și familiilor pentru creșterea și îngrijirea copiilor. Pe lângă conținutul informațional elaborat de cadre didactice, psihologi și alți specialiști în domeniu, platforma permite interacțiunea directă a utilizatorilor cu echipa de psihoterapeuți, care este gata să răspundă la întrebări individuale în timp real.

„O așteptare pe care o am de la această platformă este să împuternicească părinții și pe cei care au grijă de copii în realizarea misiunii deloc ușoare de creștere și îngrijire a copiilor. De asemenea, îmi doresc să devină un instrument care să încurajeze tații să se implice mai mult în îngrijirea copiilor prin oferirea de informații relevante și din surse credibile. Reieșind din prioritatea înaltă pe care o acordăm susținerii familiilor cu copii, lucrăm în prezent și la un proiect prin care indemnizațiile legate de nașterea și îngrijirea copiilor să fie acordate în mod proactiv, fără ca beneficiarii să le solicite”, a menționat ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu.

Platforma digitală a fost creată de CCF Moldova, în cadrul proiectului HOPE, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.